Tuesday, October 2, 2012

**DILEMMA SELEPAS BERSALIN**


Assalamualaikum :)

Haish..bile dah start berblog ni..ade je idea nak bcerita..

klu dipendam & selagi tak diluah ke dlm blog, tak bole tido!! haih Noryn..

So xpe la..kte cerite la ckit malam ni..;)


Dulu kan..mase lepas2 bersalin tu..ade bbrp perubahan pd diri yg mbuatkan Noryn risau..

Tp rasenye bkn Noryn je kot..sape2 pun lepas bersalin mengalami benda yg same maybe..

Antarenye..
  • garisan hitam diperut. 
          line ni wujud mase mngandung, ingatkan after brsalin line ni akan hilang,
          tp rupenye selepas perut mengecut, semakin pekat plk jadinye. risau!!
  • stretchmarks
          haa ni lg la..lepas bersalin jelas btol stretchmarks Noryn kt area peha..
          kiri kanan pulak tu..tiap2 ari tengok, rase geraaamm je...
          bile laaa nak ilang...
  • perut buncit ckit di atas garisan operate
          waa..ini lg la sakit mate melihatnye...huhu..
  • cepat letih..pucat..sakit belakang..
          bak kate kwn Noryn, lepas bersalin mmg kte akan rase mcm tu..
          sbb after lahirkn baby, badan kte dah kekurangan kalsium.
          baby dah serap byk kalsium mama nye..
          bile dah kurang kalsium ni..tulang kte xkuat..tu yg sesetengah org bole jd bongkok..
       
Lpas tu ade la refer pd kakak & kwn2, cmane ek nak atasi ??

Tak lame kemudian, hasil dr pengaruh kakak2 ku, dorang suggest...

      1. amik supplement.
          yup!! supplement bertujuan nak beri kte tenage supaye tak la nampak letih & pucat kan :)
          Monavie & Beauty Umaira jd pilihanku. Best!! :D


      2. minum susu.
          haah!! susu mmg penting sbg sumber kalsium utk tulang kte :)
          Noryn minum susu Nespray je..:]

Results???

Alhamdulillah masalah keletihan dan pucat dapat diatasi..:)

After 5-6 months bersalin, garisan hitam di perut jgk ilang secara automatik :]

Tp..stretchmarks..perut buncit..sakit belakang...masih ade...:(

Tambah2 klu waktu keje, duk seharian mengadap komputer kt opis tu,

mmg la sakit belakang. Pastu plk ade bbrp org kwn tegur sbb nmpak bongkok.

huh..sedey nye..:'(

Pastu nekad!! kena cari jugak something utk atasi masalah2 ni..

sbb ia btol2 mberi kesan negatif pd diri Noryn.. ----> LOW SELF-CONFIDENT

Flashback...

2-3 tahun yg lepas ade sorang member Noryn ni..

die ade masalah sakit belakang & senggugut, die pakai korset.

Tp bile denga die sebut harge korset tu je,

trus Noryn lupe kan ingatan terhadap korset trsebut. hahaha..

Maklum ler, mase tu Noryn baru je mule keje..Duit plk cukup2 je.

tambah2 plk mase tu xde masalah sakit blkg. So xbli pon xpe. hehe..

Drpd cite kwn tu, senggugut & sakit belakang die mmg berkurang after pakai korset tu.

Dalam hati aku " wah mmg patut ler, dah harge pon mahal. Klu x berkesan, xberbaloi la" ;)

OpsS!!

Haa...start tu la Noryn google cari korset yg member Noryn cite dulu tu..

Mahal pun mahal la..yang penting sihat!! lgpun duit bole dicari lg..:D

Kalu duit banyak tp badan merana..xsyok jgk kan..:)

Tp before Noryn nak beli korset ni pun, fikir panjaaaanng jgk ni..hahaha..

Last2 utk sedapkan hati, juz fikir..

"dah penat2 keje cari duit, juz anggap pmbelian korset ni sbg reward utk diri sndiri" :)

haih..kete pon kene jage maintenance..diri sendiri lagi laaaa kene jage..nak gune lame tu..:]

Okay, after survey2 kt member & bace bbrpa testimoni pengguna korset ni..

At last!!! jeng jeng...dapat jgk Noryn pakai korset Premium Beautiful ni..yeay!!! :D

Mane bleh tahan..tengok testimoni sume best2...

Tambah plak bile tkena masalah yg same mcm Noryn ni, mesti kene dapatkan jgk la!! :)

Opss..dah 1.50 pagi la..Noryn tido dulu la k..

Sok Noryn cite pasal results after pakai korset Premium Beautiful :)

Selamat Malam semua!! :D

~Noryn~
 













No comments:

Post a Comment

Post a Comment